Air Flo Oase beluchter

Beluchters

Bij veel problemen in het water speelt zuurstofgebrek een belangrijke rol. Hierdoor ontstaat veralging en bodemslibvorming. Zuurstofgebrek kan verholpen worden door inzet van een beluchter die zorgt voor stevige watercirculatie en toevoeging van zuurstof zodat afbraak (oxidatie) plaatsvindt. Snelle inzet van een beluchter voorkomt sterfte van vissen en draagt bij aan een gelijke watertemperatuur.

Beluchter met decor (beluchter en waterfontein in één)

Een beluchter met sproeipatroon, eventueel mooi verlicht, is direct een sfeermaker en visitekaartje voor de omgeving. Een sterke beluchter en waterfontein in één is bijvoorbeeld de AirFo beluchter van Oase. Deze wordt ingezet om circulatie te creëren in vijvers of meren met een diepte tot 4 meter. Door zuurstofinbreng blijft het water geschikt voor vissen en door de watercirculatie vriest het water niet geheel dicht. De Oase Airflo LM beluchter draait op 230 volt en heeft een circulatie van 165.000 liter water. Bij grotere vijvers kunnen er meerdere beluchters geplaatst worden.

Beluchter zonder decor

Een beluchter zonder decor of horizontale beluchter heeft geen sproeipatroon en wordt ingezet om circulatie te creëren in lange, smalle kanalen en/of meren met een diepte tot 4 meter.

Beluchters kunnen zelf of door ons geplaatst worden. Daarnaast verrichten we indien gewenst ook het jaarlijks onderhoud. Neem contact op voor een deskundig advies.

Voorbeelden van beluchters

Optimaal van uw vijver genieten

Aquastyle levert alle benodigde vijvertechniek en biologische onderhoudsmiddelen zodat u optimaal van uw vijver kunt genieten. Neem gerust contact met ons op voor hulp of advies: